ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Α

φού έκανα το εμβόλιο, γιατί αρρώστησα;

Η γρίπη είναι μια οξεία νόσος του αναπνευστικού που οφείλεται σε ιό. Τα συμπτώματα της γρίπης είναι από ήπια έως πολύ σοβαρά.
Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη πως από τη γρίπη μπορεί να μας βγάλει μια “καλή” αντιβίωση. Εδώ θα στεναχωρήσω τους φανατικούς οπαδούς των αντιβιώσεων, γιατί η γρίπη δεν “περνάει” με αντιβίωση. Οι αντιβιώσεις δρουν ενάντια σε βακτήρια και μικρόβια. Ενώ η γρίπη οφείλεται σε ιό. Οπότε μην φορτώνετε τον οργανισμό σας αδίκως με φάρμακα! Το μόνο που μπορεί να μας προφυλάξει από τους πιο επικίνδυνους τύπους του ιού της γρίπης, είναι το αντιγριπικό εμβόλιο.
Πολλοί από εσάς θα σταθείτε απέναντί μου υποστηρίζοντας πως ενώ κάνατε το εμβόλιο, αρρωστήσατε και αυτό το χειμώνα! Δυστυχώς ο ιός της γρίπης έχει την ιδιότητα να μεταλλάσεται. Πράγμα που τον κάνει ιδιαίτερα ανθεκτικό. Τα αντιγριπικά εμβόλια έχουν στελέχη των πιο επικίνδυνων τύπων του ιού. Λόγο όμως της συνεχής μετάλλαξης του είναι αδύνατων να καλύψουν όλα τα στελέχη. Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ έχετε κάνει το εμβόλιο, μπορεί ακόμα μια μέρα να σας βρίσκει κρεβατωμένους με πυρετό και ρίγος!
Μην παραλείψετε να εμβολιαστείτε ακόμα κι αν έχετε νοσήσει από τον ιό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχετε κάνει αντισώματα για όλους τους τύπους του ! Ένας εμβολιασμός αρκεί για τη διάρκεια του χειμώνα. Δεν χρειάζεται επανάληψη, άλλωστε ο βαρύς χειμώνας δεν διαρκεί πάνω από 4-5 μήνες.

 

 

Μικρό μέρος του πληθυσμού παρουσιάζει επιπλοκές, οι οποίες ορισμένες φορές μπορεί να οδηγήσουν και στο θάνατο. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Ποιοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο – Ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

Ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας.

Παιδιά και ενήλικες με άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες, καρδιακή νόσο, ανοσοκαταστολή, μεταμόσχευση οργάνων, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφρική νόσο ή νευρομυϊκά νοσήματα.

Οι έγκυες και τα άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά <6 μηνών.

Προσωπικό και εσωτερικοί μαθητές γυμνασίων- λυκείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών και προσωπικό ιδρυμάτων.

 

Οχυρώστε τον οργανισμό σας με Βιταμίνη C. Μπορεί να μη σας προστατεύσει απόλυτα από μία πιθανή γρίπη, θα ενισχύσει ωστόσο το ανοσοποιητικό σας βοηθώντας σας στην ταχύτερη ανάρρωση! Άλλωστε μόνο κακό δεν κάνει, χιλιάδες τα οφέλη της.

ΦροντίΖΩ, να ενημερώνομαι!

2021-09-23T10:58:12+02:00