Ποιο είναι το καλύτερο φάρμακο για τις ψείρες!

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΕΙΡΕΣ!

Η αλήθεια είναι πως καιρό είχαμε να ακούσουμε για την ύπαρξη τους! Σαν κάτι να τις είχε εξαφανίσει δια παντός.. Μπαααα…

Έκαναν πάλι την εμφάνιση τους και ας ρίξουμε μια ματιά σε ότι μπορεί να μας φανεί χρήσιμο ώστε να τις κρατήσουμε μακριά ή και να τις εξοντώσουμε!

Τι είναι οι ψείρες και που τις εντοπίζουμε

Οι ψείρες είναι έντομα, χωρίς φτερά οι οποίες προσκολλούνται στο τριχωτό της κεφαλής και τρέφονται με το αίμα. Οι ψείρες στο κεφάλι αγαπούν τις περιοχές κυρίως γύρω από τα αυτιά και κοντά στον αυχένα λόγω της θερμότητας.

Αν και λέγεται ότι οι ψείρες δε ζουν σε βαμμένα μαλλιά , εγώ θα σας πω ότι μόνο αν περάσετε το ντεκαπάζ  πάνω στη ψείρα,  αυτή δε θα ζήσει ! Κατά τα άλλα επιβιώνουν μια χαρά σε κάθε κεφάλι με βαμμένα μαλλιά!

Το μεγαλύτερο βάσανο όμως δεν είναι μια ώριμη ψείρα η οποία βρέθηκε στο κεφάλι μας , αλλά οι  εγκατεστημένες πλέον κόνιδες.  Ενώ οι ώριμες ψείρες δε μπορούν να επιζήσουν για πάνω από 2 μέρες μακριά από το ανθρώπινο κεφάλι, τα αυγά – κόνιδες μπορούν να επιβιώσουν μέχρι και για 10 μέρες μακριά μας(π.χ. στα ρούχα, τα κλινοσκεπάσματα, τις χτένες, τις πετσέτες, τα παιχνίδια ή τα χαλιά). Οι νεαρές ψείρες ονομάζονται νύμφες. Σε 10 μέρες από την εκκόλαψή τους ενηλικιώνονται και μπορούν να κάνουν καινούργια αυγά.

Έτσι γνωρίζετε πως αν υπάρχουν αυγά στα μαλλιά, πολύ εύκολα θα  προσβληθείτε από ψείρες για άλλη μια φορά

Πως θα αντιμετωπίσω τις ψείρες!

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας δυσάρεστης κατάστασης είναι το πολύ καλό χτένισμα. Με αυτό το κλασικό χτενάκι για ψείρες που το βρίσκεται σε κάθε φαρμακείο ή και με το ηλεκτρικό χτενάκι – μηχάνημα για ψείρες νέας γενιάς. Τοποθετήστε μια άσπρη πετσέτα κάτω από ο κεφάλι του παιδιού για να έχετε καλύτερη εικόνα του αποτελέσματος της εξόντωσης!

Από εκεί και πέρα υπάρχουν δεκάδες φάρμακα για ψείρες.  Λοσιόν και σαμπουάν τα οποία για να έχουν το αποτέλεσμα που υπόσχονται πρέπει να ακολουθηθούν ευλαβικά οι οδηγίες χρήσεως.

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση είναι

«Το φάρμακο που μου δώσατε σκοτώνει και τις κόνιδες;»

Μη ρωτάτε πως πεθαίνουν οι κόνιδες . Ρωτήστε καλύτερα πως θα καθαρίσω τις κόνιδες!

Αν και τα πιο πολλά φάρμακα για ψείρες δίνουν σαφή οδηγία επαναληπτικής χρήσης για να σκοτώσουν και τις κόνιδες,  ο καλύτερος τρόπος εξόντωσης τους είναι το χτένισμα.

Χτενάκι και πάλι χτενάκι λοιπόν!

Δυστυχώς η φυσική αντιμετώπιση για τις ψείρες όπως ξύδι, λεβάντα, οινόπνευμα κ.α δε φαίνεται να είναι τόσο αποτελεσματική. Βέβαια ίσως κάνουν εξαιρετική δουλειά στην πρόληψη αλλά και πάλι υπάρχουν προληπτικά σπρέι τα οποία μοσχοβολάνε !

Αν η χρήση προληπτικών σπρέι είναι τακτική είναι πολύ πιθανό να μη βρεθείτε στη δύσκολη θέση της καταπολέμησής τους.  Όντως.

Για το τέλος…

Μαγικό φάρμακο δεν υπάρχει! Όλα κάνουν εξαιρετική δουλειά αρκεί να τηρηθούν  αυστηρά οι οδηγίες χρήσεως.

Χρησιμοποιήστε προληπτικά σπρέι και εφαρμόστε περισσότερη ποσότητα στις περιοχές που αγαπούν οι ψείρες. Γύρω από τα αυτιά και χαμηλά στον αυχένα.  Χρησιμοποιήστε το όποτε θα έρθει το παιδί σε συνωστισμό (σχολειό, φροντιστήριο, παιδότοπο , αθλητικές δραστηριότητες) .

Χτενίζετε με το καταπληκτικό χτενάκι μια φορά τη βδομάδα προληπτικά!

Κι όλες εμείς που πιστεύουμε ότι λόγω βαμμένων μαλλιών θα τη γλιτώσουμε, ας μην είμαστε και τόσο σίγουρες! Λίγη προληπτική λοσιόν θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα!

 

Φροντίζω να ενημερώνομαι!

 

2022-11-09T12:34:48+02:00