ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΡΠΗΣ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΡΠΗΣ!

Μ

α πάλι έρπης; Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε από την τελευταία φορά!

Αρχικά ας δούμε τι είναι έρπης.
Ο έρπης δερματολογικά ανήκει στις μολυσματικές εξανθηματικές νόσους. Προκαλείτε από ιό, τον HSV κι έχει δυο τύπους. Τον 1 και τον 2. Ο HSV 1 που είναι και ο συνηθέστερος, προκαλεί μολύνσεις στα χείλη, στο στόμα και στο πρόσωπο. Ο HSV 2 προκαλεί μολύνσεις στα γεννητικά όργανα και στον κορμό. Ωστόσο και οι δύο μορφές του ιού μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις στην περιοχή του προσώπου ή των γεννητικών οργάνων. Οι περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται από τον ιό πριν από την ηλικία των 20 ετών. Υπάρχει πιθανότητα να μην εμφανίσουν άμεσα συμπτώματα, ωστόσο ο ιός παραμένει στον οργανισμό μας και κάτω από ορισμένες συνθήκες επαναδραστηριοποιείται

Οι λόγοι που ευνοούν την επαναδραστηριοποίηση του ιού HSV 1 και τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια επιχείλιου έρπητα είναι: Στρες, συναισθηματική ή σωματική καταπόνηση, περίοδος (έμμηνος ρύση, ορμονικές αλλαγές), έκθεση στον ήλιο, γρίπη, κρυολόγημα, μείωση της άμυνας του οργανισμού.

 

Σημεία και συμπτώματα
Τα προειδοποιητικά συμπτώματα του επερχόμενου εξανθήματος είναι
αίσθημα καύσου
μυρμήγκιασμα
αυξημένη ευαισθησία
πόνος και φαγούρα περίπου από 2 μέρες πριν.

Στη συνέχεια εμφανίζεται το χαρακτηριστικό εξάνθημα του επιχείλειου έρπητα συνοδευόμενο από έντονο πόνο. Η συνολική διάρκεια των σημείων και συμπτωμάτων μέχρι την πτώση του εξανθήματος, κυμαίνεται από 7 μέχρι 10 μέρες.

Θεραπεία
Τις περισσότερες φορές η μόλυνση και ο έρπης υποχωρούν από μόνα τους χωρίς ειδική θεραπεία. Για την ταχύτερη εξάλειψη των εξανθημάτων χρησιμοποιείστε τοπικά θεραπευτική αγωγή. (Zovirax – Fenivir) . H εφαρμογή της να γίνεται 4-5 φορές την ημέρα. Προφυλάσσετε την περιοχή από την ηλιακή ακτινοβολία. Δοκιμάστε τη βιταμίνη C. Ενισχύει το ανοσοποιητικό διατηρώντας μας όλο το χειμώνα μακρυά από ιώσεις. Επιπλέον ενισχύει την επούλωση της πάσχουσας περιοχής.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΣ ΙΟΣ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 7 – 10 ΜΕΡΕΣ.

Μην χάνεται το χαμόγελό σας! Θα περάσει κι αυτή τη φορά!
ΦροντίΖΩ, να ενημερώνομαι!

2020-10-27T09:34:48+02:00