Μειώστε τις πιθανότητες να αρρωστήσετε. Είναι τόσο εύκολο!

Ο χειμώνας ήρθε και οι ιώσεις έχουν την τιμητική τους. Αν αρρωστήσουμε μια φορά μέσα στο χειμώνα και μάλιστα δε χρειαστεί να πάρουμε αντιβίωση, θεωρούμε τον εαυτό μας από τους τυχερούς. Και όχι αδίκως μιας και δεκάδες άνθρωποι γύρω μας, αδυνατούν να σηκώσουν κεφάλι σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα. 

Παρακάτω θα βρείτε μια σειρά από καθημερινές συνήθειες οι οποίες μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να αρρωστήσουμε, ή τουλάχιστον να αρρωστήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο.

 

  • Να αερίζετε τακτικά το σπίτι σας αλλά και τον χώρο εργασία σας!

Ανανεώνετε κάθε μέρα τον αέρα. 10’ αρκούν για να απολαμβάνετε  μια καθαρή ατμόσφαιρα.

 

  • Φάτε γιαούρτι ή κεφίρ για πρωινό 

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι όσοι καταναλώνουν προβιοτικά μέσω συμπληρωμάτων ή μέσω τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση έχουν 12% λιγότερες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.

 

  • Να πάρω βιταμίνη C;

Σύμφωνα με μελέτη Πανεπιστημίου όσοι έπαιρναν 500 mg βιταμίνης C μέσω της διατροφή τους καθημερινά για δύο μήνες, είχαν μειωμένο κίνδυνο να αρρωστήσουν σε σχέση με εκείνους που δεν κατανάλωναν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η επαρκής πρόσληψή της, έως και 2000mg ημερησίως, επηρεάζει την παραγωγή ουσιών όπως οι κυτοκίνες, που εξουδετερώνουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς. 

 

  • Να κοιμάστε αρκετές ώρες κάθε βράδυ!

 

  • Άσκηση, η καλύτερη άμυνα!

Ένα άτομο που γυμνάζεται σε καθημερινή βάση ή 3-4 φορές την εβδομάδα έχει λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσει. Με την άσκηση η άμυνα του οργανισμού ενισχύεται σημαντικά και δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας σε ιώσεις και κρυολογήματα..

 

  • Πλένετε συχνά τα χέρια σας τουλάχιστον για 20΄΄

Κρατήστε τα  καθαρά για να αποφύγετε τα μικρόβια.

 

  • Σταματήστε να αγγίζετε συνεχώς το πρόσωπό σας,

μεταδίδοντας τα έτσι όλα κοντά στην κύρια πηγή μετάδοσης, τη στοματική κοιλότητα.

 

  • Περιορίστε ή κόψτε το κάπνισμα γιατί μειώνει την αντίσταση του οργανισμού.

 

 

 

Η συχνή χρήση αντιβιοτικών έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται στον οργανισμό ανθεκτικά στελέχη μικροβίων που είναι δύσκολο να τα καταπολεμήσει Να λαμβάνετε αντιβιώσεις μόνο όταν είναι απαραίτητο και αφού σας το έχει συστήσει ο γιατρός σας.

 

 

2020-12-18T12:54:54+02:00