Μαμά στις διακοπές!!! Πόσο αυστηρή να είμαι;

Κλειστά τα σχολεία και τα παιδιά κάνουν τις διακοπές τους. Ξυπνάς κάθε πρωί και τα μικρά σου διαβολάκια ήδη σε περιμένουν στο σαλόνι παρακολουθώντας τα αγαπημένα τους παιδικά και απαιτώντας να τους ετοιμάσεις  πρωινό. Ετοιμάζοντας λοιπόν το πρωινό αναρωτιέσαι πού πήγε όλος αυτός ο προγραμματισμός και η οργάνωση που υπήρχε στην καθημερινότητά σας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Σκέφτεσαι και ψάχνεις να βρεις μήπως έχεις κάνει κάτι λάθος εσύ και σου πήραν τον αέρα! Κι άντε να τα φέρεις πάλι με τα νερά σου όταν το καλοκαίρι τελειώσει! Είσαι πεπεισμένη πια ότι δεν είσαι αρκετά αυστηρή κι ότι έχεις ήδη χάσει το παιχνίδι. ΜΑΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕ!!!

 

Μην ξεχνάς πως όλο το χειμώνα το πρόγραμμα των παιδιών είναι αρκετά φορτωμένο. Ώρες ατέλειωτες στο σχολείο, μπαλέτο ή κάποιο άθλημα, μια ξένη γλώσσα για τα μεγαλύτερα παιδιά και φυσικά προετοιμασία για την επόμενη μέρα στο σχολείο! Όπως καταλαβαίνεις τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς τις διακοπές! Κι όταν λένε διακοπές εννοούν διακοπές από όλα! Απαρνιούνται το πρόγραμμα, χορταίνουν ύπνο, τρώνε όλη μέρα παγωτά και φυσικά δε σηκώνουν κουβέντα όσον αφορά την προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά. Είναι φυσιολογικό! Ζήσε μαζί τους αυτές τις διακοπές! Άσε για λίγο στην άκρη τον αυστηρό σου εαυτό και γίνε μαζί με τα παιδιά σου παιδί! 

 

  • Αφιέρωσε χρόνο στο παιχνίδι. Μη ξεχνάς όλο το χρόνο κατανοούν την απουσία σου λόγο δουλειάς!
  • Ας γίνει το φαγητό οικογενειακή υπόθεση. Η ώρα του φαγητού είναι μια ευκαιρία να είναι όλη η οικογένεια μαζί.
  • Επικοινώνησε με τα παιδιά σου. Η επικοινωνία και η κουβέντα είναι ο μόνος τρόπος να χτίσεις μια υγιή σχέση
  • Μην τους χαλάς όλα τα χατίρια! Πίστεψέ με ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό δε θα κρατήσει για πάντα!

 

Οι διακοπές θα τελειώσουν και είτε το θέλουμε είτε όχι  όλοι θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα . Μη νοιάζεσαι για την προσαρμογή των παιδιών σου στην νέα σχολική χρονιά. Να σαι σίγουρη ότι θα είναι πιο γρήγορη από ότι η δικιά σου στη δουλειά! Μη στεναχωριέσαι και μην απογοητεύεσαι από τον εαυτό σου. Οι βάσεις που έχεις χτίσει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δεν γκρεμίζονται με ένα μήνα διακοπών! Απήλαυσε τις λίγες ημέρες χαλάρωσης και πέσε ήσυχη για ύπνο.

Νοσηλευτική ομάδα

Υπηρεσίες Υγείας – ΦροντίΖΩ

2019-07-15T17:58:29+02:00