Άγχος! Το ξέρω, το δοκίμασα, δεν ωφελεί.

Πόσες νύχτες πέρασαν χωρίς ύπνο;

Πόσες στιγμές χάθηκαν στο βωμό της σκέψης;

Πόσα λεπτά, δευτερόλεπτα πήγαν χαμένα χωρίς χαμόγελο;

Ξυπνάς μ’ ένα βάρος στο στήθος, το στομάχι σου σφίγγεται και οι νύχτες σου αντί να γεμίζουν με όνειρα γίνονται ατέλειωτες κοιτάζοντας κάθε 10’ το ρολόι. Άγχος λέγεται, άγχος!

Ποιος δεν έχει; Μην ανησυχείς, δεν είσαι ο μόνος. Όλοι μας κάποια στιγμή πήραμε αυτή τη βαθιά, μεγάλη, ατέλειωτη ανάσα. Όλοι μας και οι λόγοι πολλοί.

Μερικοί ζητήσαμε τη βοήθεια ειδικού, μερικοί προσπαθήσαμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας, μερικοί ψάξαμε την ευτυχία σε καρτέλες δισκίων. Η αλήθεια είναι όμως ότι αυτός που πρέπει να δώσει τη μεγάλη μάχη είσαι εσύ και μόνο εσύ. Όλα τα άλλα είναι δεκανίκια. Δεκανίκια που άλλοτε μας μαθαίνουν να περπατάμε κι άλλοτε μας γίνονται συνήθεια και δε θέλουμε να τα αποχωριστούμε Ο μόνος φίλος και εχθρός είναι ο ίδιος μας ο εαυτός! Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις! Υπάρχουν όμως συνήθειες που μπορούν να κάνουν πιο ευχάριστη την καθημερινότητά μας. Μικρές συνήθεις που έτσι απλά μπορούν να μας χαρίσουν μεγαλύτερες ανάσες!

Βγες έξω! Περπάτησε! Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα, το φεγγάρι και τα αστέρια!

Άκουσε μουσική! Επέλεξε ν’ ακούσεις ορχηστρική μουσική. Άφησε το νου σου να πλάσει το δικό του παραμύθι!

Γυμνάσου! Ότι σου αρέσει, ότι θέλεις. Σκοπός δεν είναι να ιδρώσεις και να κάψεις θερμίδες. Σκοπός είναι να καθαρίσει η σκέψη σου από ότι σε ταλαιπωρεί.

ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ! Αφιέρωσε μια μέρα στον εαυτό σου! Κάθισε στον καναπέ και μην κάνεις ΤΙΠΟΤΑ!

Διαλογιστείτε!

Διαλογισμός είναι η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και να το συνειδητοποιείς!

ΦροντίΖΩ τον εαυτό μου!

2018-03-17T13:37:17+02:00