Loading...
Ποδολογικές Υπηρεσίες 2017-12-30T14:09:16+02:00
ballet3

Η ποδολογία είναι ένας νέος παραιατρικός κλαδος που ασχολείται κυριως με τις παθήθεις του άκρου ποδός και των νυχιών. Αντιμετωπίζοντας το παθολογικό πόδι με την πρέπουσα σημασία που του αρμόζει έχουμε πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Περιπτώσεις οι οποίες χρήζουν ποδολογική αντιμετώπισει όπως:

 • Διαβητικό πόδι

 • Κάλοι

 • Ονυχοκρύπτωση

 • Μυκητίαση

 • Μυρμηγκιές

 • Υπερκεράτωση

 • Ραγάδες – Σκασίματα

 • Ονυχογρύπωση

 • Κακοσμία

 • Γαμψοδακτυλία

 • Σφυροδακτυλία

αντιμετωπίζονται στο χώρο μας από ειδικούς ποδολόγους. Δίνουμε λύση σε όσους υποφέρουν από πόνο στο πέλμα.
Εμπιστευτείτε την υγεία των ποδιών σας στους ειδικούς!

Εισφρήσεις Νυχιών

Πατήστε εδώ για περισσότερα...

Η ονυχοκρύπτωση – ονυχοείσφρυση είναι μία από τις συχνότερες παθήσεις που αντιμετωπίζουμε. Αυτό συμβαίνει κυρίως στο μεγάλο δάκτυλο και προκαλεί έντονο πόνο.
Κύρια αιτία της ονυχοείσφρυσης είναι το λανθασμένο κόψιμο των νυχιών (πολύ κοντά, συχνά από μικρές ηλικίες), το σχήμα της κοίτης, το πάχος και η μορφή του νυχιού αλλά και τα στενά παπούτσια ή η έντονη επιβάρυνση των ποδιών.
Τα νύχια εισχωρούν μέσα στο δέρμα και είναι ιδιαίτερα επώδυνα. Πρέπει πάντα να κουράρονται διότι διαφορετικά οδηγούν σε φλεγμονές με έμπυες καταστάσεις.

ΕΙΣΦΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΠΟΔΙ

Διαβητικό Πόδι

Πατήστε εδώ για περισσότερα...

Μια από τις σοβαρότερες επιπλοκές του διαβήτη.

Τι είναι διαβητικό πόδι;
Με τον όρο «διαβητικό πόδι» εννοούμε αλλοιώσεις στο πόδι που γίνονται από τον αστράγαλο μέχρι και τα δάκτυλα.
Ποιες οι συνέπειες της διαβητικής νευροπάθειας;
Ο ασθενής χάνει την αίσθηση του πόνου.
Η μεγάλη παραμόρφωση του διαβητικού ποδιού προκαλεί την ανάπτυξη έλκους του καλούμενου «Νευροπαθητικού έλκους» όπου λόγω της έλλειψης πόνου παραβλέπεται και οδηγείτε σε μόλυνση του οστού «οστεομυελίτις» και τελικά ακρωτηριασμό

Κάλοι - Σκληρύνσεις

Πατήστε εδώ για περισσότερα...

Οι κάλοι είναι ο σχηματισμός τοπικών σκληρύνσεων. Εμφανίζεται σε δύο μορφές, σαν ρόζος ή σαν κάλος. Αντίθετα με τον ρόζο που είναι μόνον επιφανειακή σκλήρυνση, ο κάλος βρίσκεται σε βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, προκαλεί έντονο πόνο ο οποίος δημιουργείτε από την πίεση του πυρήνα (ρίζα) στα νεύρα που διασχίζουν τις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος.
Μαλακοί και σκληροί κάλοι ξεκινούν από υπερκερατώσεις, που είναι μία φυσιολογική αντίδραση του δέρματος σε χρόνια πίεση ή τριβή. Όταν αυτό γίνεται σε υπερβολικό βαθμό, τότε προκύπτουν οι κάλοι που μπορεί να είναι τόσο επώδυνοι ώστε να επηρεάζουν το βάδισμα, την επιλογή υποδημάτων αλλά και τις δραστηριότητες του ατόμου.

ΚΑΛΟΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΕΙΣ
ΜΥΚΗΤΙΑΣΕΙς

Μυκητιάσεις Νυχιών

Πατήστε εδώ για περισσότερα...

Η μυκητίαση νυχιών, είναι μια από τις πιο κοινές δερματολογικές διαταραχές που επηρεάζουν το πόδι. Η μυκητίαση των νυχιών αρχίζει συνήθως με κηλίδες άσπρου ή κίτρινου χρώματος που εμφανίζονται στην άκρη του νυχιού. Αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, η μόλυνση προχωρά πιο βαθιά και καταλαμβάνει όλο το νύχι, το κάνει πιο χοντρό-παχύ και οι άκρες θρυμματίζονται.

Η λοίμωξη μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλα νύχια. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει αποκόλληση του νυχιού, δυσοσμία και πόνο.

Ο καθένας μας μπορεί να προσβληθεί από μύκητες, οι πιο ευπαθείς ομάδες όμως είναι οι ηλικιωμένοι, οι αθλητές, οι διαβητικοί και όσοι ταλαιπωρούνται από χρόνια νοσήματα.
Προσοχή : οι μύκητες μεταδίδονται.

Πόνος στο Πέλμα

Πατήστε εδώ για περισσότερα...

Οι βασικότερες αιτίες που παρουσιάζεται πόνος στο πέλμα αφορούν τη φλεγμονή της πελματιαίας απονεύρωσης. Η φλεγμονή εμφανίζεται στο σημείο που εκφύεται η πελματιαία απονεύρωση από το οστό της πτέρνας και τα συνηθέστερα αίτια της είναι:

Ορθοστασία, Άκανθα πτέρνας , Ακατάλληλο υπόδημα που δεν υποστηρίζει επαρκώς την ποδική καμάρα, Ραιβογονία , Βλαισογονία , Πλατυποδία, Βλαισοπλατυποδία, Κοιλοποδία, Παχυσαρκία, Ζαχαρώδης διαβήτης.