Μυκητιάσεις ονύχων. Ναι έχω κι εγώ!!!

Ξέρω, είναι άσχημα. Ξέρω, πολλές φορές πονάνε. Ξέρω, κάθε φορά που το κοιτάς θέλεις με κάποιο μαγικό τρόπο να εξαφανίσεις αυτό το άσχημο νύχι. Να εμφανίσεις ένα ωραίο, καθαρό, υγιές νύχι στη θέση του. Το καλό είναι ότι υπάρχει θεραπεία. Το κακό είναι ότι χρειάζεται χρόνο. Μπορούμε να χωρίσουμε τις μυκητιάσεις σε δύο βασικά στάδια. Στο πρώτο στάδιο το νύχι έχει αλλάξει χρώμα χωρίς όμως να έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα το σχήμα του.

Επιπλέον υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των μυκήτων που προσβάλλουν το νύχι και των μυκήτων που προσβάλλουν το δέρμα του πέλματος. Πολλές φορές μπορούν να συνυπάρχουν.

Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να εφαρμόσουμε τοπικά αντιμυκητιασικές λάκες  νυχιών. Η εφαρμογή πρέπει να γίνεται καθημερινά πρωί – βράδυ τουλάχιστον για 6 μήνες. Επίσης κάθε βράδυ καλό θα ήταν να κάνετε ένα ποδόλουτρο με βορικό οξύ και λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο Tea Tree. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε μια καλή αντισηψία. Μην ξεχνάτε να στεγνώνετε καλά τα πόδια σας! Η υγρασία ευνοεί τους μύκητες.

Στο δεύτερο στάδιο εκτός από το χρώμα του νυχιού, έχει αλλάξει και το σχήμα αλλά και η όψη του. Επίσης ορισμένες φορές προκαλείται πόνος κατά την άσκηση πίεσης. 

 Το σημαντικότερο στην αντιμετώπιση της ονυχομηκυτίασης είναι ο τακτικός καθαρισμός από ποδολόγο και η συνέπεια της εφαρμογής της θεραπείας που σας έχει δωθεί. Μια φορά το μήνα καλό θα ήταν να γίνεται μια περιποίηση των ποδιών σας . Σε όποιο στάδιο κι αν είστε, οχυρωθείτε με υπομονή! Ένα είναι σίγουρο. Εδώ ο επιμένων, νικά!

ΦροντίΖΩ τον εαυτό μου.

Ποδολόγος

Παπαβασιλείου Ελένη

2022-06-14T17:50:43+02:00