Θέλω γερά και δυνατά μαλλιά!

Ξανθιές, καστανές, κοκκινομάλες με μακρυά ή κοντά μαλλιά, όλες βλέπουμε ότι το καλοκαίρι δεν ευνοεί τα μαλλιά μας. Ο ήλιος, η ζέστη, το αλάτι αλλά και το συχνό λούσιμο ταλαιπωρούν την τρίχα με αποτέλεσμα να γίνεται θαμπή, ξηρή και τελικά να σπάει.  Όλα τα παραπάνω όμως είναι συνήθειες και καταστάσεις που δυστυχώς το καλοκαίρι δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε. Το μόνο λοιπόν που μπορούμε να κάνουμε, είναι να προστατέψουμε τα μαλλιά μας όσο το δυνατόν περισσότερο από αυτούς τους εξωτερικούς επιβαρυντικούς παράγοντες. 

 

  • Αντιηλιακό στο σώμα, αντιηλιακό και στα μαλλιά! Μην τα παραμελείτε! Η τρίχα ζει, αναπνέει, καίγεται! 
  • Στην βόλτα σας εντός πόλης κι όχι σε κάποια παραλία φορέστε καπέλο ή μαντήλι! 

Εκτός ότι προστατεύει την τρίχα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, προστατεύει και εσάς από πιθανή ηλίαση! 

  • Επιλέξτε σαμπουάν για ευαίσθητο τριχωτό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Λόγο της τριβής στο λούσιμο θέλουμε το σαμπουάν να έχει καταπραϋντικές ιδιότητες.  Για να αναδομήσετε την τρίχα χρησιμοποιείστε μάσκα 2 φορές την εβδομάδα.  
  • Λουστείτε με χλιαρό νερό. Το ζεστό νερό αφυδατώνει την τρίχα. Χτενιστείτε με “μεγάλες” χτένες, αποφύγετε τις βούρτσες.
  • Ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας! Άτυπος κανόνας λέει πώς το ξέπλυμα των μαλλιών πρέπει να διαρκεί διπλάσιο χρόνο από το σαπούνισμα!
  • Μη χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα styling ! Αρκεστείτε σε μια σιλικόνη που θα προστατεύσει τα μαλλιά σας από τη ψαλίδα! Το καλοκαίρι άλλωστε αγαπά τα ανάλαφρα χτενίσματα!
  • Μαζέψτε τα μαλλιά σας με κλάμερ κι όχι με λαστιχάκια! Τα λαστιχάκια σπάνε τις τρίχες.

Καλό θα ήταν να κάνετε μια φορά το εξάμηνο μια αγωγή αναδόμησης και θρέψης. Η κερατίνη είναι το βασικό συστατικό τους! Μην τους τη στερείτε! Τοπική εφαρμογή εξειδικευμένων προϊόντων αλλά και χρήση συμπληρωμάτων διατροφής θα σας δώσουν το αποτέλεσμα που περιμένετε. Θα καμαρώνετε για τα μαλλιά σας! 

Το καλοκαίρι θα περάσει. Μην ξεχνάτε όμως να περιποιείστε  τα μαλλιά σας σε όλη τη διάρκεια του χρόνου! Τα όμορφα μαλλιά είναι τα υγιή μαλλιά!

Φροντίζω να ενημερώνομαι!

2022-06-14T19:13:19+02:00